sunnuntai 4. toukokuuta 2014

60-vuotias Vasaramäen koulu entisen oppilaan silmin


Kuvassa edeltäjäni, rehtori Markku Vähä-Mäkilä, saapuu Vasaramäen koulun Lehmuksen yksikön juhlasaliin perjantaina 4.4.2014.

Olimme juhlineet koulumme 60-vuotissyntymäpäivää kahtena edellisenä iltana yhdessä vanhempainyhdistyksemme kanssa. Vanhempainyhdistyksemme täytti tänä keväänä 20 vuotta.

Perjantaina 4.4.   meillä oli Avoimet Ovet. Saimme paljon vieraita - enimmäkseen koulumme entisiä oppilaita.

Klo 10 kokoonnuimme juhlasaliin Päivän Pysäykseen.


Tuntui, että juhlamme olivat vieneet voimani siinä määrin, että jouduin yleisön eteen ilman selkeää kuvaa siitä, mitä tuleman piti.Pian viisi vuotta vanhan yhtenäiskoulun logossa on lehmuksen ja syreenin lehti. Toimimme kahdessa yksikössä. 60 täyttävää Vasaramäen koulutaloa kutsumme Lehmukseksi ja lähes yhtä vanhaa Kupittaan koulutaloa kutsumme Syreeniksi.
Lisäksi logossamme on kahden lapsen hahmot käsi kädessä. Isompi ja pienempi oppilas. Yhtenäiskoulussa pienet ja isot tekevät työtä yhdessä.
OPPA eli oppilasparlamentti oli valmistellut kysymyksiä Vasaramäen koulun alkuperäisille opettajille Eila Mannoselle ja Terttu Petterssonille sekä rehtori Markku Vähä-Mäkilälle. Heidän kanssaan kysymyksiin vastaili kouluun ensimmäisenä vuonna 1953 ilmoittautunut oppilas, Matti Rantanen.Koko alakoulun väki seurasi haastattelua kiinnostuneena. Oivallinen tilaisuus oppia, millainen koulumme oli 50-luvulla!Vasta äskettäin peruskorjattuun saliimme ja sen aulaan oli saapunut suuri joukko Avoimien Ovien vierailijoita.

Eläkkeellä oleva koulutoimenjohtaja Jaakko Lavaste näki tavassani puhua ja tavassani toimia jotain samaa kuin Markku Vähä-Mäkilän tavassa puhua ja toimia. 

Se tuntui erityisen hyvältä.

Päivän Pysäyksestä tuli juhla - ilman käsikirjoitustakin.

Nämä kuvat on ottanut koulumme entinen oppilas Jarmo Ilola, joka toimitti suuren määrän perjantaina 4.4. ottamiaan kuvia minulle viime viikolla.  Kiitos, Jarmo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti