lauantai 1. kesäkuuta 2013

Hyvät pian peruskoulunne päättävät Vasaramäen koulun oppilaat.



Tätä kirjoittaessani Maikkarin Tulosruutu kertoo, että vaikka maalivahti Antti Niemi on yksi kolmesta ehdokkaasta kauden parhaalle maalivahdille jaettavaan Vezina Trophyyn, hänen joukkueensa San Jose Sharks hävisi ratkaisevan ottelun Los Angeles Kingsille ja putosi jatkosta.

Olen aiemminkin vastaavassa tilanteessa verrannut yläkoulua jääkiekko-otteluun; kumpikin yleensä kestää kolme erää – yläkoulu peruskoulun seitsemännen, kahdeksannen ja yhdeksännen vuosiluokan.

Nyt on päättymässä ottelu, jonka sankarit – siis voittanut joukkue – olette te, ysit.

Monen teistä osalta peli on edennyt tasaisesti. Jonkun kohdalla – pelin kulkua muistellessa – voi havaita epätasaisuutta tekemisessä; on ollut hyviä jaksoja ja vähän heikompia.  
Moni on osannut laittaa likoon kaiken osaamisensa, oppinut lisää – jopa ylittänyt itsensä. On koettu valtava määrä huippusuorituksia ja työn iloa!
On myös todennäköistä, että jotkut teistä kokevat jossain pelin osa-alueella epäonnistuneensa. Monet voivat kokea, että olisi sittenkin ollut vielä mahdollisuus henkilökohtaisesti parempaan tulokseen.



Kukaan teistä ei kuitenkaan putoa jatkosta. Suomen hallitus on päättänyt nuorisotakuusta.  Nuorisotakuuseen kuuluu myös koulutustakuu, joka takaa jokaiselle juuri peruskoulunsa päättäneelle koulutuspaikan.
Vasaramäen koulu mm. tarjoaa osittain nuorisotakuunkin innoittamana jatkoerän kymmenestä kahteenkymmenelle peruskoulunsa päättäneelle, jotka ovat jäädä ilman jatkokoulutuspaikkaa. Tämä YsiPlus-toiminta käynnistyy elo-syyskuussa. Kerromme mielellämme tästä lisäopetuksesta siitä kiinnostuneille lisää.

Hyvät ihan kohta peruskoulunne päättävät nuoret.

Me jääkiekkojoukkueen johtoon, valmennukseen ja huoltoon rinnastettavissa olevat koulun aikuiset työtekijät olemme pyrkineet tukemaan teitä kaikin tavoin, mutta sääntöjen mukaan itse peliin emme ole voineet osallistua. Se on ollut teidän juttunne. 

Olen joukkueen johtajana ylpeä teistä!
Toivotan teille sydämestäni Onnea.

Onnea? Niin. Mitä se on ja miten sen saavuttaa?


Albert Schweitzer oli saksalais-ranskalainen teologi, muusikko, musiikkitieteilijä, filosofi ja lääkäri. Hänelle myönnettiin vuoden 1952 Nobelin rauhanpalkinto.

Schweitzer työskenteli suuren osan elämästään Afrikassa Lambarénéssa, nykyisen Gabonin alueella. Yhdessä sairaanhoitaja-vaimonsa kanssa hän pyöritti pienen lähetysaseman sairaalaa, jota hän rahoitti ensin itse ja myöhemmin lahjoitusvaroilla. Sairaalassa hoidettiin spitaalisia ja unitaudin vaivaamia.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti