torstai 8. huhtikuuta 2010

Keskiviikko 14.4. on yläkoulun taksvärkkipäivä!Keskiviikkona 14.4. on Vasaramäen koulun 7.-9. luokkien oppilaille mahdollista, että päivän hyvä työ tulee tehtyä taksvärkkipäivänä. Taksvärkki-nimitys tulee ruotsin kielen sanoista "dags verk" eli päivän työ.

Käytännössä koululaiset tekevät päivän verran töitä joko ulkopuolisen palveluksessa tai kotona. Työstä saatu palkka, vähintään 10 euroa, lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen: tänä vuonna Suomen Punaiselle Ristille osan tuotosta jäädessä kuitenkin oppilaskunnan omaan käyttöön.

OPPA tulee ottamaan selvää ja informoimaan koko oppilaskuntaa myöhemmin siitä, mihin nimenomaiseen tarkoitukseen SPR juuri tänä vuonna kohdistaa sille keräämämme varat.

Suosituin ahertamistapa lienee kotona siivoaminen ja leipominen, jolloin vanhemmat maksavat palkan. Monet toki sanovat etsivänsä itselleen työpaikkaa ulkopuoliselta työnantajalta, esimerkiksi kaupasta.

Oppilaat ovat saaneet taksvärkkipäivää koskevan tiedotteen kotiinsa vietäväksi.

Taksvärkkipäivä on hyvän mielen hyväntekeväisyyttä.

Taksvärkkipäivälle on toinen hyvän mielen vaihtoehto. Mikäli oppilas ei osallistu taksvärkkiin, hän saa tai joutuu - riippuen ihan asenteesta - osallistumaan koulun piha- ja ympäristötalkoisiin keskiviikkona klo 8-12.
Koulun mäki ja Kupittaan puisto ovat järkyttävässä kunnossa talven jäljiltä! Nyt tarjotaan arjen sankarin viittaa itse kullekin. Talkoissa kerätään roskat jätesäkkeihin ja romut kasoihin.

Talkoisiin ei pidä tulla ykkösasussa, jonka suojelemiseen menee sitten oppilaan kaikki tarmo.

Piha- ja ympäristötalkoot alkavat klo 8.10 koulun pihalla nimenhuudolla. Talkoot päättyvät myös nimenhuutoon.

Iltapäivällä on koko Vasaramäen koulun henkilökunnalle tarkoitettu arviointitilaisuus, jonka tavoitteena on arvioida koulun toimintaa pian päättyvänä lukuvuonna ja sen pohjalta asettaa tavoitteet tulevalle lukuvuodelle.

Alakoulun oppilaat tempaisevat samalla viikolla Lehmuksen ympäristön puolesta. Luokanopettajat informoivat tästä omaa luokkaansa.

1 kommentti:

  1. Pitkästä aikaa tsekkasin rehtorin blogin, kiva, kun ehdit tätä ylläpitää..
    Koulun kuulumisia voisi olla koulunkin yhteisenä blogina, jota luokat vuorollaan ylläpitäisivät... :)

    Ilse Rauhaniemi

    VastaaPoista