tiistai 15. tammikuuta 2013

Vasaramäen koulu kiinnostaa

Kuva: Lauri Lehtinen

Neljännen luokan oppilaat olivat tänään tohkeissaan. Välitunnilla oli koulun pihalla nähty kuulemma lumikko. Oppilaat olivat aika lailla varmoja siitä, että kyseessä oli juuri lumikko.
Lauri oli onnistunut saamaan vieraasta kuvankin. Pyysin Lauria lähettämään sen minulle - tätä blogiani varten.

Ei kovinkaan jokapäiväinen havainto.

Lumikko on Euroopan pienin näätäeläin. Lumikon koko vaihtelee suuresti, riippuen sen maantieteellisestä asuinalueesta. Suomessa tavattava lumikko on kooltaan pienempi, kuin etelämpänä elävä, ja sitä sanotaankin tyypiltään pikkulumikoksi. Se on talvella kokonaan valkoinen - eräillä yksilöillä voi joskus olla jäljellä laikkuja ruskeasta kesäturkista. Se on maailman pienin petoeläin. Suurin maapeto, jääkarhu - voi olla 23 000 kertaa sitä suurempi. Uroksen pituus on 16 - 17 cm, naaraan 14 - 15 cm.Uroksen keskipaino on 50 - 55 g. Uros voi painaa enimmillään 80 g. Naaraan keskipaino on 35 - 40 g.

Itse muistan kerran Vaasassa koirani Romeon kanssa nähneeni, kuinka ikäänkuin valkoinen sikaari juoksi polun poikki - pidin sitä lumikkona. Se oli mielestäni kuvan eläintä huomattavasti pienempi...
Viime viikon keskiviikkona järjestettiin eskarilasten vanhemmille Kouluun elokuussa 2013 -tilaisuus. Väkeä oli Kokkikukon täydeltä.Samaan aikaan vasta remontoidussa Lehmuksen auditoriossa esiteltiin alakoulun liikuntalinjaa. Torstaina 17.1.  klo 18.30 on yläkoulumme esittelytilaisuus Syreenin kelloaulassa. Odotettavissa on paljon kuuljoita.

Tätä pihalla piipahtanutta pientä näätäeläintäkin tuntui koulumme kovasti kiinnostavan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti