keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Vasaramäen koulu 60 vuotta 26.3.2014

Tänään tuli kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun Vasaramäen koulu juhlallisesti vihittiin käyttöönsä. Oli vuosi 1954.

Merkkipäivämme kunniaksi järjestimme aamulla jääkiekko-ottelun alakoulun liikuntalinjan jääkiekkoryhmälle. Vastustajaksi oli koottu joukkue eri kouluja käyvistä pojista, jotka kukin oli jonkin jääkiekkoryhmämme pojan erityisesti kutsuma.

Koko tapahtuman promoottorina toimi jääkiekkoryhmämme  valmentaja Marko Mäenpää.

Joukkueiden kokoonpanolistoja tarkasti lukiessa toki huomaa, että Vasaramäen joukkueessa pelasi poikia muistakin kouluista. Jääkiekkoryhmän joka keskiviikkoiseen harjoitusaamuun ovat saaneet koko kauden osallistua myös muiden koulujen oppilaat, jos tämä heidän omaan lukujärjestykseensä on sopinut. Mm. viime lukuvuoden tavoin kaksi oppilasta Sirkkalan koulusta kuuluu tähän ryhmään.

Toisaalta jääkiekkoa harrastaville Vasaramäen koulun oppilaille jääkiekkoryhmäämme kuuluminen on vapaaehtoista. Oli kiva todeta, että "vastustajajoukkueessa" oli näin ollen kutsuttuina oman koulummekin oppilaita.

Ottelutapahtuma Marli Areenalla alkoi joukkueiden esittelyllä pelaajien seistessä siniviiviivoilla. Esittelystä huolehti Tom Rajalin, joka toimii kuuluttajana niin Liiga- kuin Mestis-otteluissakin.
Kotijoukkuetta Rajalin kutsui Team Malmikareeksi - joukkueen tähtivalmentajan Juuso Malmikareen mukaan. Malmikareen ohella joukkuetta ottelussa johti Kim Törnström.
Vierasjoukkuetta Rajalin kutsui Team Kettuseksi - joukkueen tähtivalmentajan Teemu Kettusen mukaan.

Team Malmikare oli saanut käyttöönsä upouudet Vasaramäen koulun logolla varustetut pelipaidat.

Suomen lippu kannettiin juhlallisesti jäälle.

Pelaajien esittelyn jälkeen Elias Hakala lauloi Maamme-laulun, minkä ottelua seuraamaan tulleet vanhemmat ja muut oppilaat opettajineen kuuntelivat seisten.

Suomen lippu kannettiin juhlallisesti pois jäältä.

Oli aika aloittaa itse ottelu. Aloituskiekon pudotti jäähän Juhani Wahlsten, jonka Suomen Jääkiekkomuseo on nimennyt Jääkiekkoleijonaksi numero 43 ja jonka Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on valinnut omaan Hall of Fameensa.

Ottelun tuomarina toimi Jukka Airola Turun Jääkiekkotuomareista.

Ottelua pidettiin katsomon asiantuntijapiireissä hyvätasoisena, reiluna ja rehtinä. Ottelu päättyi Team Kettusen voittoon 7 - 4.

Ottelun jälkeen kaikki pelaajat valmentajineen kerääntyivät vielä yhteiskuvaan.

Tapahtuma oli oiva alku koulumme 60-vuotisjuhlien viettoon. Varsinaiset juhlammehan ovat keskiviikkona 2.4. ja torstaina 3.4.

Juhlavastaanotto on kumpanakin päivänä alkaen klo 17.00. Kumpanakin päivänä alkaa juhla juhlasalissa klo 18.00.

Perjantaina 4.4. meillä on avoimet ovet Lehmuksen yksikössä eli  syyskuun 1. päivänä 1953 ovensa ensimmäisen kerran avaamassa Vasaramäen koulutalossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti