sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Silmania tapaamassa Ingolstadtissa





8d-luokan oppilas Silman El Baset on tehnyt alkuvuodesta kahden ja puolen vuoden sopimuksen Bundesliigaseura FC Ingolstadtin kanssa.

Vasaramäen koululla ja kahdella muulla eurooppalaisella urheiluyläkoululla on alkanut yhteinen kolmevuotinen Erasmus+ - KA2-hanke Preparing Young Student-Atheletes for Transitions. Nuo kumppanikoulumme ovat National Sport School Malta ja Pascal Greek School Kyprokselta.

Hankkeen tarkoituksena on yhteistyössä toisiltamme oppien kehittää urheiluluokkatoimintaa. Hankkeen nimi viittaa siihen, että hankkeessa pyritään valmistamaan urheilevia nuoria erilaisiin muutoksiin, joista Silmanin muutto yksin Saksaan on hyvä esimerkki.

Kävin tapaamassa Silmania perjantaina 10.3. Audi Sportakademiessä, joka toimii Audi Sportparkissa.

Kuvassa ovat vasemmalta oikealle: Jochen Strobel, Silmanin "opinto-ohjaaja" ja U17-joukkueen valmentaja, minä, Silman ja Nicola Knabl, joka mm. johtaa asuntolaa, jossa Silman asuu.


Silmanin huone oli erittäin siisti ja niinpä hän oli saanut oveensa vihreän naurunaaman.

Vierailuni tärkein tavoite oli  tutustua Silmanin kouluun ja sopia, miten hän voisi harjoittelun ja pelaamisen ohella suorittaa peruskoulumme loppuun. Kokeilimme Skype-yhteyttä Vasaramäen kouluun ja sovimme säännöllisistä viikottaisista skype-tapaamisista ja aktiivisesta wilman käytöstä.

Lauantaina 8.3. sain seurata VIP-vieraana Bundesliigan ottelua FC Ingolstadt - FC Köln.




Sunnuntaina sitten ehdin seurata vielä Silmanin U17-joukkueen peliä Müncheniä vastaan. Silman pelasi heti aloituskokoonpanossa. Puoliajalla - tilanteen ollessa 0-0 - jouduin kiiruhtamaan hotellille ja sieltä junalle ja junalla Müncheniin. Nipinnapin ehdin koneeseen, joka veisi minut Riikan kautta Turkuun.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti